Tässä ensimmäisessä osassa LanTrek Talk Show jaksoja vieraiksi saapuivat Otto Eezyltä ja Nurmion Havulta keskustelemaan kevytyrittäjyydestä. Eezy kevytyrittäjäpalvelut olivat mukana mahdollistamassa tämän vuoden LanTrek Online -tapahtumaa. Me LanTrekillä olemme myös hyödyntäneet kevytyrittäjiä ja heidän tarjoamia palveluita, kun olemme tarvineet erityisosaamista jota ei välttämättä sillä hetkellä ole vapaaehtoisporukastamme löytynyt.

Juontajamme Roope ’Robu’ Leppänen haastattelee herroja ja pääsemme kuulemaan miten kevytyrittäminen eroaa yrittäjyydestä, kuinka päästä alkuun ja ketkä palvelua voivat hyödyntää. Siinä sivussa vaihdetaan kuulumisia viime vuodesta, tulevista suunnitelmista sekä aina vaipanvaihdosta fifaan ja palvelukehityksestä änäriin.

”Kevytyrittämisen juju on siinä, että tosiaan sitä omaa yritystä ei tarvitse perustaa. Vaan on ne kevytyrittäjäpalvelut joiden kautta sitten sitä omaa työtä voi laskuttaa ja omaa osaamista. Voi keskittyä siihen oman työn tekemiseen ei tartte käyttää aikaa siihen paperityöhön tai byrokratiaan tai viraninomaisilmotuksiin vaan voi keskittyä nimeomaan just siihen missä on paras ja hyvä.” Otto Eezyltä avaa, kun kysyimme mitä se kevytyrittäjyys on ja miten se eroaa yrittäjyydestä.

Kevytyrittäjyyttä voi hyödyntää kuka tahansa ja lähtökohtana on se, että voi tehdä mitä haluaa. Tekijät haluavat toteuttaa omaa unelmaa ja Eezy haluaa olla siinä mukana. Aloittaminen vaatii vain verkkopankkitnnukset, that’s it! Nurmionilla ei ole mitään lisättävää: ”Se on niin helppoo eikä ole lainkaan monimutkaista.”

Koko Talk Show jakson löydät Youtube-kanavallamme tästä linkistä: https://youtu.be/3_L_OxqGIGY